quotidianitat i sentits. gust

Recuperant la vivència sensorial deixem de banda les imatges enquadrades, les olors comprimides, els sons enllaunats, els gustos excessivament modificats i recuperem de nou el tacte de totes les coses, assaborim els moments petits i quotidians, les rutes tant conegudes i sovint poc ateses que ens acompanyen en el dia a dia. En la senzillesa quotidiana hi ha mil sensacions per atendre i gaudir-ne.


Agafo la taronja i l'observo, és petita i el color és mate, ningú li ha posat cap accessori perque llueixi, l'atanso al nas i l'oloro, en rasco la pell i té l'aroma característic de taronja dolça i madura, és un perfum exquisit, un perfum dolç, floral i eteri. La pell és tova i s'hi clava perfectament l'ungla, noto el tacte suau de la pell blanca, mentre la pelo desprèn un aroma ara àcid, ara dolç i ara molt, molt refrescant. Ja és a punt per a menjar, en separo dos grills i tot és suc, suc dolç de fruita madurada a l'arbre palpat amb el tacte de la mà i amb el tacte als llavis primer i després xuclant el suc amb la boca. Mai havia tastat una taronja igual. És una taronja que ha passat de la mà amiga que l'ha collida del taronger a la meva mà i el suc que va gola avall és nutritiu i em sadolla la set: dolça acidesa que es manté una estona en boca, malgrat ja faci una estona que l'he empassat. el suc ha estat generador de més saliva que ara em manté la boca fresca. Quin goig d'experiència!

2 comentaris:

  1. La taronja pren una altra dimensió amb tu, quina experiència....

    ResponElimina
    Respostes
    1. imagina doncs, fer-ho amb la maduixa de bosc, la cirera vermell fosc, el préssec de vinya, l'albercoc petit i dolç, la pruna sucosa, la nespra, el meló i la síndria... les fruites de primavera i estiu!

      Elimina